Hatpontos rangadót nyert a bajnok

Labdarúgás – ukrán bajnokság

2003. március 21., 01:00 , 114. szám

Rossz napjuk volt a vendégcsapatoknak az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vasárnap rendezet 17. fordulójában. A hat lejátszott mérkőzésen mindössze a Metalurg Doneck örülhetett az idegenbeli győzelemnek, a többi helyszínen hazai sikerek születtek.

Két héten belül immár másodszor találkozott egymással a Sahtar Doneck és a Dnyipro. Az Ukrán Kupa elődöntőjének első, dnyipro­petrovszki összecsapásán gól nélküli döntetlen született, a mostani donecki 90 percet viszont a bajnok nyerte. A Sahtar mindkét gólját a fiatal Belik szerezte. Győzelmével a bányavidék csapata már-már behozhatatlannak tűnő előnyre tett szert a tabellán: 7 ponttal előzi meg a Cser­no­morec Odesszát ugyancsak két góllal verő Dinamo Kijevet. A fővárosiak találatait ezúttal is légiósok, a brazil Rincon és a horvát Leko szerezték.

A héten tovább erősödött az Arzenal Kijev amúgy is jól csengő nevekből álló játékoske­rete: az elkövetkezendő fél évben az egy­kori katonacsapatot erő­síti majd a Dinamo Kijevből kölcsönbe kapott Jaskin és Kar­das. A csapaton belüli nagyobb rivalizálás azonban a jelek szerint nem tesz jót az Arzenalnak, hiszen a nyitófordulón kiszenvedett döntetlen után Vjacseszlav Groznij gárdája most a Tavrija Szim­fe­ro­pol otthonából távozott vereséggel.

Eredmények: Dinamo Kijev–Csernomorec Odessza 2-0, Sahtar Doneck–Dnyipro 2-0, Vorszkla Poltava–FK Olek­szand­rija 2-1, Krivbász–Metalurg Do­neck 0-2, Metalurg Zaporizzsja–Metaliszt Harkov 2-0, Tavrija Szimferopol–Arzenal Kijev 1-0.

Az éllovas Sahtarnak 44, a Dinamo Kijevnek 37 pontja van. A rosszul rajtoló Dnyipro és Ar­zenal 36, illetve 34 pontos.

(tamási)