Ukrán érmek, magyar helyezések

Fedett pályás atlétikai vb

2003. március 21., 01:00 , 114. szám

Egy arany, egy ezüst- és egy bronzérem az ukrán csapat mérlege a hétvégén az angliai Birminghamben rendezett fedett pályás atlétikai világbajnokságon, amivel az összetett csapatversenyben a 8. helyezést sikerült megszerezni.

A legfényesebben csillogó érem a 60 méteres síkfutásban rajthoz álló Zsana Pintuszevics-Blok nyakába került, aki az elsőség mellett még 40 ezer dollárral is gazdagabb lett. Pintuszevics az idény eddigi legjobb eredményével (7,04 mp.) ért célba az amerikai Williams és Edwards előtt. Az egykori olimpiai bajnok, Inesza Kravec sikeresen tért visz­sza doppingvétsége miatti eltiltása után, és távolugrásban a 2. helyet szerezte meg. Jurij Belonog a 3. helyen végzett súlylökésben.

A legjobb magyar szereplőnek Dobos Gábor bizonyult, aki a férfi 60 méteres síkfutás fináléjában az 5. helyen végzett. A verseny egyetlen világcsúcsát az orosz Szvetlana Feofa­nova szerezte, aki női rúdugrásban 4 méter, 70 cm-es világcsúccsal győ­zött. A következő fedett pályás atlétikai világbajnokságnak 2005-ben Budapest ad otthont.

(tamási)