Több gárda is bejelentkezett az érmekért

Indul az ukrán bajnokság

2003. március 7., 01:00 , 112. szám

Az időjárás még eléggé zord képét mutatja, de ha nem jön közbe különösebb „égi ajándék”, akkor az eredeti terveknek megfelelően március 9-én megkezdődik a pontvadászat az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

Még mielőtt útjára indulna a labda, hétközi kupaforduló vár a csapatokra, amelynek keretében a Di­na­mo Kijev az újonc Voliny Luck otthonába látogat, a bajnoki címvédő Sahtar Doneck pedig a Dnyipro vendégeként próbál szerencsét az elődöntő első mérkőzésén.

A bajnoki aranyéremért – az elmúlt években megszokott és már-már kissé unalmas forgatókönyvet felrúgva – ezúttal nemcsak a Sahtar–Dinamo kettős fog csatározni, hanem versenyben lesz az ősz meglepetés-gárdájának számító Arzenal Kijev és a légiósok nélkül vitézkedő Dnyipro is. Az élvonal együttesei közül a legtöbben Törökországban, Cipruson, az Egyesült Arab Emirátusokban és egyéb egzotikus helyeken készülhettek fel a tavaszi menetelésre, így valószínűleg a játékosok zöme kellőképpen ráhangolódhatott a sorozatmeccsekre. A vasárnapi nyitányon rögtön egy rangadóra kerül sor, Dnyipropet­rovszkban nagy valószínűség szerint telt ház előtt rendezik majd a Dnyipro–Dinamo Kijev derbit.

Jelenleg így fest a bajnokság élmezőnye: 1. Sahtar Doneck 38 pont, 2. Dnyipro 35, 3.Arzenal Kijev 33, 4. Dinamo Kijev 33, 5. Metalurg Doneck 28.

(tamási)