Négy hónap – négy előadás

KMTF-bérlettel a színházba

2003. február 28., 01:00 , 111. szám

Február végétől négy hónapon keresztül szórakozhatnak a tanárjelöltek a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház előadásain a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskolával létrejött megállapodás értelmében.

A színtársulat minden hónap utolsó csütörtökén és péntekén mutatja be darabjait a főiskolásoknak a Beregszászi 11. Sz. Ruhaipari Szakiskola klubjában. A 18 órától kezdődő előadások bérlete mindössze 8 hr-át vesz majd ki a hallgatók zsebéből. A mintegy 100 férőhelyes klubban február 27-28-án Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, március 27-28-án Thomas Eliot Gyilkosság a székesegyházban, április 24-25-én Verebes Ernő Sardafas, a hím boszorkány című darabja kerül bemutatásra, majd május 29-30-án Csokonai Karnyónéja zárja a sort.

– Kipróbáljuk, hogyan működik ez a bérletrendszer – nyilatkozta lapunknak Balázsi József színigazgató –, meglátjuk, milyen sikere lesz a kezdeményezésnek. Mindenesetre nagyon örülünk minden ilyen lehetőségnek. A Beregszászi Bethlen Gábor Ma­gyar Gimnázium, illetve a görög katolikus egyház képviselőivel is folynak egyez­tetések, elképzelhető, hogy a későbbiekben az ő számukra is hasonló bérletrendszert alakítunk ki.

Ugyancsak a színházzal kapcsolatos hír, hogy a KMKSZ felkérésére ismét bemutatásra kerül Csokonai Karnyóné című kétfel­vo­násos vígjátéka, melyet előreláthatólag március 10-én ad elő a társulat Ungváron, a megyei bábszínházban.

R. G.