Timoscsuk lett a legjobb

2003. január 10., 01:00 , 104. szám

Az Ukrajinszkij Futbol című sportlap után a legnagyobb példányszámmal rendelkező honi sportkiadvány, a Ko­man­da szavazásán is Anatolij Timoscsuk lett a 2002-es év játékosa Ukrajnában.

Az újság felkérésére az élvonal 16 szakvezetője és 240 játékosa adta le a szavazatát a legjobbakra (az első helyezés 3, a második 2, a harmadik pedig 1 pontot ért), aminek vég­eredményeként az ukrán válogatott és a Sahtar Doneck 23 éves középpályása 344 ponttal végzett az élen. A ta­va­lyi győztes Valentin Bel­ke­vics, a Dinamo Kijev belarusz középpályása lett a második 241 ponttal, míg az elmúlt évben a Dinamóban és a Dnyip­róban is szereplő Venglinszkij 98 ponttal végzett a 3. helyen.

Érdekesség, hogy összesen 87 játékost javasoltak az első három hely valamelyikére. Az osztályzatok alapján összeállított év csapata a következő: Reva (Dinamo) – Szta­rosz­tyák (Sahtar), Ghioane (Dinamo), Ko­no­valov (Arzenal), Hu­szin (Dinamo) – Ti­mos­csuk (Sahtar), Zubov (Sahtar), Belkevics (Di­namo), Cernat (Dinamo), – Veng­linszkij (Dnyip­ro), Sackih (Dinamo).

(tamási)