Vetőmagbolt nyílt Beregszászon

2001. január 26., 01:00 , 2. szám

Január 16-án sokak által rég várt eseményre került sor Beregszászban: a Bohdan Hmel­nyic­kij u. 31. szám alatt megnyílt a dédai Agro-2000 mezőgazdasági kft. vetőmagboltja, az Agro­mag, mely, mint Háscsa József cégvezetőtől megtudhattuk, egész évben üzemelni fog, ráadásul szombaton és vasárnap is nyitva tart dé­lig. Az árubeszerzés folyamatos lesz, ráadásul az itteni árak 25–40 százalékkal alacsonyabbak a piaciaknál. Jelenleg 67 fajta vető-, illetve virágmag kapható kis kiszerelésben, további negyven fajta pedig kis és nagyobb kiszerelésben is.

Háscsa József elmondta, hogy az üzlet, s egyben az Agro-2000 cég tevékenysége a következő működési területekre fog irányulni: vetőmagárulás, tanácsadás, alkatrészellátás, növényvédelmi szerek árusítása, mezőgazdasági tanácsadás.

Meglepő volt hallani, hogy a megyében ez az első magántulajdonú vetőmagbolt, ráadásul egész évben nyitva lesz, s nem szezonálisan, ahogy ez általában lenni szokott.

Orosz Sándor, a járási mezőgazdasági főosztály vezetője elmondta, hogy jelenleg a vetőmagpiac nagyobbrészt illegálisan működik, ezért is jelentős az Agromag megjelenése, hiszen ezáltal a piac egy része kikerül az illegalitásból, ráadásul a vetőmagoktól az alkatrészekig mindent egy helyen vásárolhatnak meg a mezőgazdasági termelők.

Baráth József