Budapest főpolgármester-helyettese Kárpátalján

2001. január 26., 01:00 , 2. szám
Felvételünkön (balról jobbra) Zsupán József, dr. Schiffer János és Brenzovics László a beregszászi polgármesteri hivatalban

Dr. Schiffer János, Budapest főpolgármester-he­lyettese 2001. január 18-19-én a Kárpátaljai Ma­gyar Kulturális Szövetség meghívására és a magyar kultúra napja alkalmábуl lá­­togatást tett Kárpátalján.

A látogatás első napján Ungváron találkozott Milo­ván Sándorral és Brenzo­vics Lászlóval, a KMKSZ alelnökeivel. A megbeszélésen, melynek fő témája Budapest és Kárpátalja kulturális kapcsolatainak fejlesztése volt, részt vett Szakács Zoltán, a Magyar Köztársaság ungvári főkonzulja is. A találkozót követően a főpolgármester-helyettes a magyar kultúra napja hivatalos programja keretében meg­tekintette a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház előadásában Mickiewicz Ősök c. drámájának premierjét. (A produkció jelmezeinek elkészítését a magyar főváros önkormányzata anyagilag is támogatta.)

Másnap a munkácsi vár meg­tekintése után a főpolgármester-helyettes látogatást tett a város magyar könyv­tárában és magyar nyelvű könyvekből összeállított aján­­dék­cso­magot adott át.

Délután dr. Schiffer János ellátogatott Beregszászra, ahol találkozott a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Fő­iskola vezetőivel, majd könyvcsomagot adott át a tanintézmény könyvtárának. A főpolgármester-helyettes ezután megbeszélést folytatott Zsupán József­fel, Beregszász polgármesterével. Végezetül Dr. Schiffer János személyesen is megtekintette a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nem­zeti Színház épületét.

Karmacsi Zoltán