Fekete krónika

2001. február 2., 01:00 , 3. szám

Fejőgépet loptak Haranglábon

A napokban egy haranglábi lakos bejelentést tett a járási belügyi osztályon, melyben elpanaszolta, hogy ismeretlen betörők szétverték a helybeli Határőr Kft. raktárát s elloptak onnan két fejőgépet, valamint

5 mázsányi takarmánygabonát. Vajon miért éppen a fejőgépet szemelték ki maguknak a betörők? A rendőrség keresi az elkövetőket.

Gyilkosság Tibaván

Egy 73 éves tibavai (szolyvai járás) asszony meggyilkolása rázta meg nemrégiben a közvéleményt. A nyomozást maga Vitalij Makszimov vezérőrnagy, a megyei belügyi főosztály vezetője vette kézbe, aki személyesen is kiutazott a helyszínre. A bűncselekményt néhány napon belül sikerült felderíteni. Az elkövető egy helyi fiatalember volt, aki törött ásványvizes üveggel végzett az idős asszonnyal. A nyomozók a tett helyszínén rögzített lábnyomok alapján bukkantak a tettesre. Előzőleg bejárták az egész falut, 15 éves kortól kezdve mindenkit ellenőriztek és különös figyelmet fordítottak a lábbelikre. Amikor meglátták azt a tornacipőt, melynek talpmintája egyezett a tett helyszínén talált nyommal, már nem volt kétséges, hogy rátaláltak a tettesre.

A kapatos fiatalember abban a hitben kereste fel az idős asszonyt, hogy az rendelkezik némi pénzzel, hiszen annak a közelmúltban elhunyt férje a második világháború idején megjárta a náci munkatáborokat, s ezért nemrég kárpótlást kapott. Végül a gyilkos csupán 6 hrivnyát talált a házban.

Kemény Mihály