„Az én karácsonyom"

2001. február 16., 01:00 , 5. szám

2000 decemberében a református egyház bereg megyei tanügyi bizottsága pályázatot hirdetett meg „Az én karácsonyom” címmel. Rajzzal, festménnyel, makettel pályázhattak a hittanos gyerekek. Érkeztek is pályaművek szép számmal.

2001. február 10-én a beregszászi gyülekezet imatermében került sor a pályázat eredményhirdetésére és a díjak átadására. Kopasz Gyula bereg megyei esperes nyitóbeszédében kifejtette: a pályaművekben a bölcsesség jelent meg kicsiben, hiszen Istentől kapott bölcsesség kellett az elkészítésükhöz. Ezt követően Bocskor Imola, a tanügyi bizottság elnöke elemezte a beérkezett munkákat, majd ismertette a nyertesek nevét. Sajnálatát fejezte ki, hogy viszonylag kevés gyermek, kevés gyülekezet vett részt a pályázatban, s arra buzdította a hitoktatókat, idén jobban lelkesítsék, segítsék tanítványaikat.

A beérkezett rajzokat korosztályonként értékelték. A pályázat első helyezettjei a következők voltak: Keresztyén Richárd és Kubinyi Bianka (Beregszász), Sándor Szabina (Nagydobrony), Molnár Anikó (Nagydobrony), Papp Adrienn (Nagybereg), Dencs Enikő (Nagybereg), Lajos Lóránd és László Gergő (Salánk), Somi Katalin, Tóth Anikó és Bálint Edina (Nagybereg), László Melinda (Salánk), Tóth Ferenc (Csetfalva).

A makettek között két kategóriát állapított meg a bizottság. A legötletesebb pályaművek Kovács Renáta (Nagy­bereg), Popovics Margaréta (Zápszony) és Heckó Krisztián (Beregszász) kezei közül kerültek ki. A kivitelezés tekintetében Somi Katalin, Tóth Anikó és Kopor Lóránd (Nagybereg) munkái voltak kiemelkedők. A nyertesek ajándékcsomagokkal térhettek haza, amelyek filctollat, naptárt, ill. mappát vagy gyermekbibliát tartalmaztak.

A beérkezett pályaművekből rendezett kiállítás még egy hétig tekinthető meg a beregszászi gyülekezet termében (a református templom mellett).

Olasz Tímea