Bibliai jelmezverseny

2001. március 2., 01:00 , 7. szám

Immár hagyománnyá vált Beregszászon, hogy február utolsó vasárnapján bibliai jelmezbemutatóra kerül sor a református egyház szervezésében.

Taracközi Ger­zson tiszteletes nyitóbeszédében kiemelte annak fontosságát, hogy legyenek olyan alkalmak, amikor felszabadultan örülhetünk gyer­mekeinknek, s érezhetjük, hogy Isten szeretetében egyek vagyunk. Markóczi Evelin köszöntő verse után sor került a 32 versenyző felvonulására. Három kategóriában pontozott a zsűri: az óvodások, az alsó-, ill. a felső tagozatos tanulók külön kerültek értékelésre.

A verseny szünetében tombolasorsolásra került sor, amelyen írószercsomagok, könyvek, játékok találtak gazdára. A zsűri idén is igen nehéz helyzetben volt, hiszen a jelmezkészítők is ügyesek, ötletesek voltak, s a résztvevők is talpraesetten tudták elmesélni az általuk választott személy vagy tárgy történetét. Amint azt P. Punykó Má­ria, a zsűri elnöke elmondta, a helyezések nem azt mu­­tatták, ki a jobb. Az adott he­ly­zetben a díjazottak emelkedtek ki társaik közül, de a többiek sem voltak ros­szabbak.

A verseny végén a gyermekeket vigaszdíjként édességcsomag várta, hiszen valameny­nyien fáradságot nem kímélve készültek a nagy eseményre. S akit ez sem tudott megvigasztalni, annak biztató lehet, hogy 2002 februárjáig van ideje felkészülni a következő megmérettetésre.

Olasz Tímea