Idén vastagabb az erszény

Pályázati lehetőségek az ISM-nél

2001. október 5., 02:00 , 38. szám

Közös sajtótájékoztatót tartottak Beregszászban az Agora iroda, a magyar Ifjúsági és Sport Minisztérium (ISM), valamint a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) képviselői. A tájékoztató központi témája a 2002. év pályázati lehetőségei voltak. Mint azt Kara Ákos, a Mobilitás hálózati igazgatója elmondta, nem ez az első alkalom, hogy határon túli ifjúsági szervezetek is részt vehetnek a pályázatokban. Az idei évben harmadszor van erre lehetőség, s a tapasztalatok pozitívnak mondhatók. A kiírások célja elsősorban a közösségmegtartás, valamint az anyaországgal való kapcsolattartás biztosítása. Idén az ISM az eddigieknél nagyobb pénzösszeget, közel 47 millió forintot különített el erre a célra.

Popovics Pál, a MIK Állandó Bizottságának kárpátaljai képviselője az elmúlt évek tapasztalatairól számolt be. A kiírás nagyon népszerűnek bizonyult, sokan küldtek be jó programot. A pályázók idén is három kategória közül választhatnak. Az eddigieket tekintve az A kategória a legnépszerűbb, amelyben a helyi ifjúsági közösségek újjáéledését és megerősödését segítő programok szerepelnek. A legutóbbi alkalommal 6-7-szeres volt a túljelentkezés ebben a kategóriában, ez biztosította a legsikeresebb pályázatok kiválasztását. A legkevesebb pályamű épp a régióközi együttműködést elősegítő programok kategóriájában érkezett, amely pedig egyik fő célja volt a kiírásnak, tehát erre több figyelmet kell fordítaniuk a szervezőknek – jelezte Po­povics, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a benyújtott pályázatok igen jelentős hányada volt helytelenül vagy hibásan kitöltve. Ezt megelőzendő a résztvevők figyelmébe ajánlotta az Agora irodát, ahol az érdeklődők eligazítást kaphatnak a pályázatkészítés útvesztőiben.

Az iroda október 8-án pályázati tanácsadási napot tart, amikor is mindenki választ kaphat a pályázatokkal kapcsolatos kérdéseire.

– olasz –