Gázkitörés történt Kárpátalján

2013. november 21., 01:37 , 671. szám

Feltárási fúrómunkálatok közben vasárnap éjjel feltört a földgáz a kárpátaljai Oroszkomoróc közelében lévő lelőhelyen – adta hírül adta hírül a helyi katasztrófavédelem.

A gázömlés a település határától másfél kilométerre működő fúrótoronynál következett be. A jellegzetes gázszagot az esetről beszámoló hírportálokban megjelent hozzászólások szerint a falu központjában is érezni lehetett. Ez meglehetős riadalmat okozott az ungvári járási településen, bár a katasztrófavédelem igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy az emberek életét és a lakóházak épségét nem fenyegeti veszély.

A katasztrófa-elhárítás egész éjjel folyt a Naftohaz és a tűzoltóság szakembereinek bevonásával. A kitörést reggel öt órára sikerült teljesen elfojtani. Rögzítették a kitörésgátlót, és megkezdték a furat eltömítését.

A szóban forgó kárpátaljai gázmezőn egy texasi cég ukrán leányvállalata végez kitermelési és feltárási munkálatokat. A már feltárt és működő lelőhelyek napi 14 ezer köbméter földgáz kitermelését teszik lehetővé.

P. I.