Verbőc: A legfőbb feladat a magyarság megtartása

2002. március 8., 01:00 , 60. szám

A helyi kultúrházban került sor a KMKSZ Verbőci Alapszervezetének tisztújító közgyűlésére, melyet megtisztelt jelenlétével Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke, parlamenti képviselő, Milován Sándor, a szövetség alelnöke, valamint Milován Jolán, a KMKSZ Nagyszőlősi Járási Középszintű Szervezetének elnöke.

Füzesi Klára alapszervezeti elnök üdvözlő szavait követően Kovács Miklós beszédében hangsúlyozta az összetartás fontosságát, s egyben fő feladatként a magyarság megtartását jelölte meg. A KMKSZ elnöke a nemzeti összefogás bizonyítékaként szólt a státustörvény elfogadásáról. A választásokról szólva hangsúlyozta: „Jók az esélyeink, mert egy nemes ügyért állunk ki, mert nem vitatható, hogy mit jelent magyarul szavazni március 31-én, húsvét vasárnapján”.

Milován Sándor felhívta a tagság figyelmét, hogy nehéz választások elé nézünk. Mint mondta, jönnek majd próféták, akik sok mindent ígérnek, ezért fontos, hogy az emberek ne hagyják magukat becsapni.

A tisztújítás során a tagság ismét Füzesi Klára elnöknek szavazott bizalmat. Alelnökké Varga Lionellát, titkárrá pedig Nyíri Beátát választották.

B. J.