Eszeny: Vizsga előtt áll a magyarság

2002. március 15., 01:00 , 61. szám

Beszámoló-tisztújító gyűlést tarott a KMKSZ Eszenyi Alapszervezete a helyi középiskolában. Gönczi Sándor alapszervezeti elnök örömmel tájékoztatta a megjelenteket, hogy eddig több mint 500-an igényeltek magyar igazolványt a községben, a továbbiakban pedig összegezte az elmúlt időszak eseményeit, eredményeit, s ismertette a szervezet előtt álló feladatokat. Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke, parlamenti képviselő a státustörvény mibenlétéről és a kedvezmények jellegéről tájékoztatta a jelenlevőket.

– Az összetartás és az öntudat szép, ugyanakkor elvont fogalmak, amelyeket fontosnak tartunk, csakhogy ezeket időről időre tartalommal is meg kell tölteni, s azon lehet lemérni egy közösség komolyságát, hogy mennyire tud ezeknek megfelelően cselekedni – mondta. – Az előttünk álló időszak nem annyira a KMKSZ, mint inkább a magyarság vizsgája lesz, hiszen most a túlélésért folyik a küzdelem, s aki gyengének bizonyul, az kihull – fűzte hozzá.

– A közösség akkor érett, amikor össze tudja vetni az ígéreteket a valós helyzettel, s ennek megfelelően hozza meg döntéseit – fűzte hozzá az elhangzottakhoz dr. Soós Kálmán, a KMKSZ Ungvári Járási Középszintű Szervezetének elnöke.

A felmerült kérdések megválaszolása után sor került a tisztségviselők megválasztására. Az alapszervezet ismét egyhangúlag bizalmat szavazott vezetőinek.

O.T.