Ünnepi megemlékezés és Ki Mit Tud?

Szürte

2002. március 22., 01:00 , 62. szám

A KMKSZ Szürtei Alapszervezete hagyományaihoz híven emlékműsorral méltatta az 1848-as forradalom évfordulóját március 17-én, vasárnap.

Elsőként Palkó Tibor, az alapszervezet alelnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Puskár Árpád tanácselnök mondott ünnepi beszédet, hangsúlyozva a magyar nép egységének és összefogásának történelmi jelentőségét. Ezt követően Braun László történelemtanár adott rövid áttekintést a szabadságharc eseményeiről. Végül az általános iskola tanulói előadták zenés-irodalmi műsorukat, melyet az Ignácz Mária vezette Rózsa népdalkör színvonalas fellépése követett.

A továbbiakban már a felhőtlen szórakozásé volt a főszerep, mégpedig a KMKSZ ISZ szürtei és téglási alapszervezetei által megrendezésre kerülő Ki Mit Tud? vetélkedő keretében. A jó hangulat az aktív szervezőgárda – Necze Melinda, Puskár Andrea és Fazekas Károly –, valamint Fazekas Katalin műsorvezető munkáját és tehetségét dicsérte. Az öttagú zsűri döntése nyomán népdal kategóriában a Rózsa népdalkör, a hangszeres zene kategóriában ifj. Bernáth Ferenc jutott tovább. A versmondók között Szallár Brigitta bizonyult a legjobbnak, az egyéb kategóriában pedig az Andrejcsik Katalin és Glagola Erika által előadott szórakoztató bohózat jutott a következő fordulóba. A táncdal kategóriában Kővári Diána és Pindzsula Stefán lett a győztes, míg a modern táncok versenyében egy dinamikus aerobic-csoport bizonyult a legjobbnak.

Braun Éva