A tánc szerelmesei Ungváron

Jubiláló nemzetközi táncverseny

2002. május 17., 02:00 , 70. szám

Csütörtökön tíz európai ország 28 versenytáncklubjának részvételével rendeztek nemzetközi táncversenyt Ungváron, IDSF Open Uzhgorod 2002. címmel. Az ötödik alkalommal sorra kerülő magasan jegyzett megmérettetés szervezői – a Nemzetközi Versenytáncszövetség (IDSF), az Ukrán Versenytáncszövetség, a Megyei Versenytánc-egyesület, a megyei testnevelési és sportosztály, valamint az Ungvári Polgármesteri Hivatal – rangos mezőnyt verbuváltak: a parkettre lépő táncosok magas színvonalú produkciókkal szórakoztatták a nagyszámú és lelkes közönséget.

A kilenctagú szakmai zsűrit, valamint a 180 nevezőt Jaroszlav Blok, az Ukrán Versenytáncszövetség elnöke köszöntötte, majd a táncosok látványos bevonulását követően kezdetét vette a verseny.

A standard táncok kategóriában bécsi keringőt, tangót, foxtrottot lejtettek az elegáns párok, míg a latin-amerikai táncok kategóriájában fergeteges rumbát, szambát, csacsacsát varázsoltak a táncparkettre. A gyönyörű mozdulatokat, technikai bravúrokat ezúttal is fantasztikus ruhaköltemények tették még kifejezőbbé, melyek kivitelezését a zsűri külön is értékélte.

A junior I. és II. kategóriában mind a standard, mind a latin-amerikai táncok versenyében hazai siker született, és mindkét esetben a Grácia Versenytáncklub táncosai állhattak a dobogó legfelső fokára. Az ifjúsági kategóriában a profi szintű teljesítményt nyújtó donecki páros lett a győztes.

Imre-Popovics