35 hitoktató vizsgázhat szeptemberben

Végéhez ért az első hitoktatói tanfolyam

2002. július 5., 02:00 , 77. szám

Utolsó alkalommal ültek „iskolapadba” a Kárpátaljai Református Egyházkerület Tanügyi Bizottsága által kiírt hitoktatói tanfolyam résztvevői. A 2000 őszén indult képzés eredményeképpen 35 hitoktató kezd­­heti el mun­­­­­káját a gyülekezetekben a szeptemberben esedékes záróvizsga után. Mint Bocskor Imo­­lától, a tanügyi bizottság elnökétől megtudtuk, nemcsak hitoktatni szándékozók jelentkeztek a tanfolyamra, hanem gyermek-, illetve ifjúsági munkások, felnőtt bibliakör-vezetők is részt vettek a foglalkozásokon, s tapasztalt hitoktatók is voltak a hallgatók között.

Az ötödik alkalom előadásai a már megszokott ütemben folytak. Kopasz Gyula Bereg megyei esperes az Újszövetség hiányzó láncszemeit rakta helyre, Héder János ungvári lelkipásztor az egyháztörténet berkeiben vállalt idegenvezetést a reformációtól napjainkig. Bocskor Imola a zsoltárok és dicséretek megismerésében, Dani Eszter munkácsi lelkipásztor a hittanórák kidolgozásában nyúj­tott segítséget.

A hitoktatók képzése ezzel nem ért véget, július 15-én indul a következő tanfolyam, melyre máris harmincan nyújtották be igényüket a tanügyi bizottsághoz.

O.T.