Kapcsolattartás Istennel és az emberekkel

Német nyelvtábor Aklihegyen

2002. augusztus 30., 02:00 , 85. szám

Az aklihegyi konferenciaközpontban tíznapos német nyelvi tábort tartottak, melynek középpontjában a kapcsolat témaköre állt. Kárpátalja számos vidékéről érkeztek a német nyelv gyakorlására és a lelki épülésre áhítozó fiatalok.

– A tábor a kapcsolatok kiépítését szolgálja – nyilatkozta lapunknak Szeghljánik Péter, a balazséri Béthel Konferenciaközpont vezetője, mezővári és halábori református segédlelkész. – Elsősorban az Istennel való kapcsolatokról beszéltünk, a találkozásról Istennel mint Teremtővel és Atyával, a Megváltóval és a Szent Lélekkel. Egy másik előadás szólt a keresztyének egymással való kapcsolatáról, a testvéri közösségről, a problémák kezeléséről, végül a világgal való kapcsolattartásról, a misszióról.

Az előadásokat Bernd Günter, a Krisztusért és Egy­házért ifjúsági szervezet nyugat-szászországi felelőse, Daniel Quaisser teológus, Seres János, Mára­ma­ros-Ugocsa egyházmegye esperese, valamint Szeghl­jánik Péter tartotta. Az áhítatokat, bibliaórákat szabadidős foglalkozások, kirándulások tarkították, esténként pedig tábortűz tette felejthetetlenné az itt töltött napokat.

R/G