Összeköt a közös múlt

Falunap Verbőcön és Feketepatakon

2002. augusztus 30., 02:00 , 85. szám

Először tartott falunapot a közigazgatásilag egy tanácshoz tartozó Verbőc és Feketepatak augusztus 25-én. Az ünnepségen szép számmal vettek részt nemcsak e két község, de számos szomszédos település lakói is.

Ukrajna függetlenségének évfordulója, valamint Szent István ünnepe alkalmából Stul Pál helyi polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Mi­lo­ván Sándor, a KMKSZ alelnöke ünnepi beszédében rámutatott, a közösség mint fogalom sokkal többet jelent egy adott helyen együtt élő embercsoportnál, egy falu lakóit ugyanis összekötik a közös múlt és a jelen megoldandó feladatai. A KMKSZ alelnöke örvendetesnek nevezte, hogy egyre többen ébrednek tudatára annak, hogy szűkebb életterük megóvása, szépítése-gazdagítása egyedül rajtuk múlik, és ez egyben a közösség valamennyi tagjának fontos kötelessége is.

A falunapra kilátogatók körében nagy sikert aratott műsorával a Verbőci Művészeti Iskola tánccsoportja, mely mezőségi, szatmári és Duna melléki néptáncokat adott elő (koreográfia: Kész Judit). A táncosokat Dovzsányin Tibor zenekara kísérte, mely a későbbiekben, a Nagy Ferenc vezette együttessel közösen hajnalig táncoltatta az ünneplő közönséget.

Míg a sportpályán az Öreg­fiúk és a helyi futballcsapat mérkőzött egymással, eldőlt, kik lettek a szervezők által meghirdetett tombola nyertesei. A fődíjat, egy értékes kerékpárt, a feketepataki Fazekas Irén vihette haza.

P. Zs.