Őrizzük gyökereinket

Falunap Kincseshomokon

2002. szeptember 27., 02:00 , 89. szám

Szeptember 22-én Kin­cseshomok lakossága a fa­lu fennállásának 714. évfordulóját méltatta.

Az ünnepséget Tetyjana Va­csi­lja, a község jegyzője nyitotta meg. Az ukrán és a magyar himnusz elhangzása után a KMKSZ Kincseshomoki Alapszervezetének elnöke, Petro Ibolya reményének adott hangot, hogy a falunap hagyománnyá válik Homokon. Ezt követően Legeza Sándor görög katolikus pap, valamint Bartha Zsolt refor­má­tus lelkész megáldotta a falu emléktábláját, mely a tele­pü­lés történetét foglalja össze. „Is­mer­jük múltunkat, őrizzük gyökereinket az új évezredben is” – áll töb­­bek kö­zött a márványtáblán. Az ünnepségen fel­szó­lalt Ko­mo­nyi Erika, a Ho­moki Általános Iskola igazgatója is. Mint mondta, e rendezvény a falu összefogását és erejét hivatott jelképezni. Adnunk kell valamit a jelennek és hátrahagyni a jö­vő­nek – mondotta.

Az ünnepségen fellépett az Ungvárról érkezett Cintória énekkar, az Ungvári Közművelődési Szakközépiskola Napraforgó néptánc­együttese, valamint a helyi iskola diáksága.

Ezt követően a résztvevőket a községi tanács épületében 200 liter finom bográcsos várta, amelyről Komonyi Árpád helyi lakos gondoskodott.

Imre Adrienn