Új emberek jönnek

Személycserék a megyei közigazgatásban

2002. október 11., 02:00 , 91. szám
Ivan Rizak

Nem egészen egy héttel azután, hogy Leonyid Kucsma elnök Ivan Rizakot, az Egyesített Ukrán Szociáldemokrata Párt (SZDPU(o)) kárpátaljai regionális szervezetének elnökét, a párt parlamenti képviselőjét nevezte ki Kárpátalja kormányzójává, egyszerre több személycsere is történt a megyei állami közigazgatási hivatal vezetői posztjain.

Az időközben a Nemzetiségi és Migrációs Állami Bizottság élére kinevezett Hennagyij Moszkal korábbi kormányzó helyettesei közül csak Ivan Ro­hacs és Fe­­­­gyir Haruta tarthatta meg tisztségét.

Rizak új helyettesei: Revák István, a beregszászi járási tanács elnöke, az SZDPU(o) járási szervezetének elnökhelyettese, Mi­hajlo Dumnics, a megyei nyugdíjalap korábbi vezetője, Miroszlav Opacs­­ko, a Perecsenyi Járási Állami Közigazgatási Hivatal korábbi elnöke, Jurij Csomoljak, az Ukr­te­le­kom távközlési vállalat regionális igazgatóságának vezetője és Olekszandr Ovszjannyikov lettek.

A korábbi kor­mány­zó­helyet­tesek közül Volodimir Prihogykót az ukrán külügyminisztérium ungvári képviseletének vezetőjévé nevezték ki a diplomáciai külszolgálatra távozott Volodimir Burkalo helyére, míg Petro Tra­csuk visz­­­szatért korábbi munkahelyére, az ungvári polgármesteri hivatalba, ahol a polgármester helyetteseként tevékenykedik majd. A megyei egészségügyi főosztályt a jövőben Roman Snicer, a megyei kórház főorvosa, a megyei állami közigazgatási hivatal sajtószolgálatának munkáját pedig Ivan Kocur újságíró irányítja.

Varga Béla