Kertész leszek, fát nevelek…

Gólyabáloztak a kertészjelöltek

2002. december 13., 01:00 , 100. szám

Negyedik gólyabáljukat tartották a Szent István Egyetem (SZIE) Beregszászi Tagozatának diákjai december második szombatján, ezúttal a beregszászi sportközpontban.

A Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium diákjainak palotását követően Halász Péterné, a SZIE Kertészettudományi Kara Határon Túli Tagozatának vezetője örömének adott hangot, hogy immár a negyedikesek is együtt ünnepelhetnek az elsősökkel, majd megköszönte dr. Orosz Ildikónak, a KMTF elnökének és Jakab Eleonórának, a beregszászi konzultációs központ vezetőjének áldozatos munkáját.

Nagy szüksége van ennek a vidéknek kertészekre, hiszen a favágásban már élen járunk, a faültetésben azonban még távolról sem, hangsúlyozta köszöntőjében dr. Orosz Ildikó.

– Tompa Mihály szavaival élve két hazát adott nektek a végzet – mondta az elsős gólyákhoz fordulva –, de kívánom, hogy mindig a jó irányt válasszátok. Találjatok fészket Beregszászban, s a további generációk is énekelhessék-szavalhassák a verset: „Kertész leszek, fát nevelek…”

A továbbiakban kiderült, ki az idei év Homo stréberusza és Homo antistréberusza, a Minden lében két kanál, a Legjobb fej tanár, valamint a Legjobb tanári szervező kategória győztese, ezt követően Jurinka Zsanett Celine Dion dalával köszöntötte az elsős hallgatókat. A másodikosok vidám műsorukban a Besenyő család életéből mutattak be mozzanatokat, majd a hagyományoktól eltérően a negyedikes „véngólyák” eskütétele következett. A szervezők gondoskodtak arról, hogy a tanárokat és az elsősöket is bevonják a programba, így a közönség megszemlélhette a folyamatosan alakuló szerelem-szobrot, valamint rögtönzött előadásokat hallhatott a vizsgázó diákok lélektanáról.

A nyitókeringő után hajnalig tartó mulatság következett, melynek szünetében megválasztották a bál királyát és királynőjét, és gazdára talált megannyi tombolanyeremény is.

R. G.