Célba értek az adományok

2014. május 1., 08:29 , 694. szám

Április 11-ei lapszámunkban számoltunk be olvasóinknak a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Főiskolai Református Ifjúsági Gyülekezete (FRIGY) és Kölcsey Ferenc Szakkollégiumának Hallgatói Önkormányzata által szervezett jótékonysági tojásfestésről, melynek célja a Szolyvai Magyar Óvoda támogatása volt.

A főiskola Kölcsey Ferenc szakkollégiumában megrendezett tojásfestésen számos diák vett részt. Elkészült munkáik eladásra kerültek, a három legjobban sikerült hímest pedig árverésre bocsátották. A nemes cél érdekében a nagy gonddal hímzett tojásokért valóságos licitcsata indult, s az árharc egy-egy hímesért 400, 501 és 520 hrivnyáig meg sem állt. Az ezekből befolyt összegekhez egyéb támogatások is társultak: marcipánból készült tojások, illetve a Nagydobronyi Irgalmas Szamaritánus Református Gyermekotthon lakói által felajánlott húsvéti kosarak és a gyerekek által készített, kézzel hímzett terítők, és pénzbeli adományok is. A végösszeg a várakozásokat is felülmúlta: összesen 5101 hrivnya gyűlt össze.

Maksai Attila, a FRIGY lelkipásztora a tojásfestés megszervezésében és lebonyolításában is segédkező Rákóczi-főiskolások, Kopasz Márta, Géci Nóra és Molnár Attila kíséretében április 24-én juttatta el a nemes összefogás által összegyűlt összeget. Őket Plutyinszka-Gerzsenyi Irén, az óvoda vezetője fogadta, majd bemutatta az óvodát s az abban lévő gyülekezeti termet is. Az intézményvezető köszönetét fejezte ki a kezdeményezés megszervezéséért, lebonyolításáért. Az összegyűlt összeget a rezsiköltségek törlesztésére fordítják majd.

em