„Köszönöm, Istenem, az édesanyámat!”

2014. május 8., 07:52 , 695. szám
Aklihegy

Aklihegyen a helyi általános iskolában, a KMKSZ Aklihegyi Alapszervezete és az iskola közös szervezésében került sor anyák napi ünnepségre április 30-án.

A rendezvényen elsőként Kovács Bettina, az Aklihegyi Általános Iskola szervezőpedagógusa, majd Barta József, a KMKSZ Nagyszőlősi Középszintű Szervezetének elnöke köszöntötte az ünneplőket és az édesanyákat.

Az ünnepi műsor tartalmasságáról az iskola növendékei gondoskodtak. A diákok és az iskola énekkarának tolmácsolásában versek és dalok hangzottak el, illetve egy szüreti szokásokat bemutató jelenet is.

Az ünneplés bográcsozással folytatódott.

Batáron Sztepanyuk Angéla, a KMKSZ Batári Alapszervezetének elnöke, Gergely Teréz könyvtáros és Fudella Ivetta klubvezető közös szervezésében a helyi kultúrházban színes kulturális programmal ünnepelték május 4-én az édesanyák napját.

A rendezvény kezdetén Barta József, a KMKSZ Nagyszőlősi Középszintű Szervezetének elnöke köszöntötte a jelenlévő édesanyákat, nagymamákat, s a gyermekeket, majd a Batári Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és a Batári Elemi Iskola növendékei léptek színpadra. Műsorukban az édesanyákat méltató versek, dalok hangzottak el, a napközis csoport pedig egy tánccal is megörvendeztette a közönséget. A közel másfél órás rendezvényen fellépett továbbá egy magyar és egy ukrán tánccal a Nevetlenfalui Aranykalász Néptáncegyüttes kis- és nagycsoportja, illetve Újakliból érkezett vendégszereplők is színdarabokkal és egy tánccal.

A beregszászi járási Guton széles körben megünnepelték az anyák napját. Az egyházi ünnepségek mellett a helyi általános iskolában Nagy Mária tanítónő a második osztályos tanulókkal szervezett ünnepi műsort, amelyre minden anyuka és számos nagymama is ellátogatott. A kis nebulók színes műsorral és ajándékokkal köszöntötték édesanyjukat. A helyi KMKSZ-alapszervezet a helyi iskola tanulóiból, valamint liceisták és gimnazisták bevonásával vers- és énekkommandókat szervezett, akik közel félszáz édesanyát köszöntöttek az ünnepi hangulathoz illő dalokkal és versekkel, valamint virágokkal és kisebb ajándékokkal lepték meg őket. Az ajándékok beszerzését a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete támogatta.

em, bzs