Balog Judit Győrben örült a nagycsapat BL-sikerének

Kézilabda

2014. május 8., 07:52 , 695. szám

A Győri ETO női kézilabda-csapatának vasárnapi szenzációs BL-győzelmét követően másnap telefonon értük utol Balog Juditot, a korábbi kétszeres ukrán bajnok kiváló kézilabda-kapust, aki immáron közel egy éve a világ kétségkívül legjobb együttesének juniorcsapatában véd.

,,Sajnos, nem lehettem ott a helyszínen, a budapesti Papp László Sportarénában a döntő idején, mivel azon a napon nekünk is meccsünk volt – kezdte beszélgetőtársam –, de természetesen én is együtt örültem a lányokkal. Győrben egyébként is hatalmas népünnepély volt vasárnap, a városháza előtti hatalmas kivetítő előtt ezrek szurkoltak és ünnepelték a nagyszerű sikert.”

Judit elmondta, úgy gondolja, hogy nagyon sokat fejlődött az elmúlt közel egy év során, hiszen az ukrajnai bajnoksághoz képest, ahol két-három hetente vannak a bajnoki meccsek, itt minden héten legalább kétszer pályára kell lépni. A folytatást illetően elmondta, elképzelhető, hogy az új idénytől felkerül majd a Győr fiókcsapatának számító Veszprém Barabáshoz, ahol természetesen a felnőtt csapatnál számolnának vele.

A még mindig csak 19. életévében járó ifjú hálóőr nemrég meghívást kapott az ukrán junior válogatottba, játszott az izlandiak elleni győztes, illetve a románok elleni vesztes meccsen, júniusban pedig Leonyid Ratner, a nagyválogatott kapitánya is számol vele az ukránok Eb-selejtezőin.

(felvégi)