Ministránstalálkozó Karácsfalván

Megerősítés a szolgálatban

2014. június 26., 06:05 , 702. szám

Ötödik alkalommal került megrendezésre a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumban a ministránsok találkozója június 20–21-én, a Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet tagjainak segítségével, közreműködésével.

A program június 20-án vecsernyével vette kezdetét, majd az ismerkedésé, a sporté, a játéké volt a főszerep.

Másnap a paraklisz elvégzését követően a résztvevők ismereteit és ügyességét próbára tevő versenyek következtek. A találkozó fő témája A szentek élete életünkben, illetve ezen belül az ez év áprilisában szentté avatott II. János Pál pápa és XXIII. János pápa élete, munkássága volt.

A 8–12 éves korcsoportban első helyen Csepe, másodikon Salánk, harmadikon pedig Téglás csapata végzett. A 13–16 éveseknél Salánk első, Mátyfalva második, Batár csapata pedig harmadik helyet ért el. Minden résztvevő ajándékpólóval, a nyertes csapatok tagjai pedig ikonokkal és ministránsruhákkal gazdagodtak az élményeken, új barátságokon túl. A csepeiek kiscsoportja egy évig őrizheti majd Szent Illés vándorikonját, míg a salánkiak megtarthatják jutalomként Szent Illés ministránsruháját, mivel zsinórban harmadik alkalommal lettek az elsők a versenyen.

Pősze Roland, mátyfalvai áldozópap, a Sztojka-líceum lelki igazgatója, egyben a találkozó főszervezője elmondta: a találkozó legfőbb célja évről évre az, hogy megerősítsék a fiatalokat szolgálatukban és annak fontosságában. Hiszen minden alkalommal, amikor felöltik ministránsruhájukat, az Úr asztala, az oltár és a pap mellett állnak, s ezzel Istent szolgálják. Fontos ezért megerősíteni őket abban, hogy szolgálatuk különleges, és semmiképp sem hiábavaló. Továbbá igyekeznek megerősíteni az ifjakat abban is, hogy szolgálatukat akkor is folytassák az életük minden területén, ha már „kinőttek” a ministrálásból.

A találkozó létrejöttét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

er