Parabolaantenna a falon

2014. október 23., 06:30 , 719. szám

„Hogyan kényszeríthetném rá a szomszédot, hogy levegye lakóházunk tűzfaláról a légkondicionáló berendezést és a műholdvevő antennát? Amellett, hogy nem szép látvány a sok készülék a falon, a vakolatot is rongálják, amely máris hullani kezdett ott, ahol tessék-lássék bevakolták a fúrás nyomait.”

– A lakóházak és házkörnyéki területek fenntartásának szabályairól című dokumentum 1.4.4 pontja értelmében (a dokumentumot az Állami Lakásgazdálkodási Vállalat hagyta jóvá 2005. 05. 17-i 76. számú rendeletével) tilosak az olyan átalakítások (pótlólagos műszaki berendezések, többek között antennák felszerelése) az emeletes lakóházakban, melyek kikezdik az épület tartószerkezetének szilárdságát, vagy a károsodásukhoz vezetnek, esetleg káros hatással vannak a homlokzatok épségére és egységes arculatára, illetve rontják az épület vagy az egyes lakások lakók általi használatának körülményeit.

Önnek panaszával az állami adminisztráció helyileg illetékes szervéhez kell fordulnia írásban. Amennyiben a hivatal nem tesz semmit, vagy az elutasítás indoklása nem kielégítő, keresettel fordulhat a bírósághoz.

hk