Nem sok esélye maradt a továbbjutásra a Kárpátinak

Kézilabda

2014. november 20., 06:20 , 723. szám

Bár jó 50 percen keresztül jól helytállt, de aztán a véghajrára teljesen összeomlott az Ungvári Kárpáti játéka Svédországban, így súlyos vereség lett a vége, ami nem sok biztatót sejtet az együttes számára a hazai visszavágó előtt.

Hazája bajnokságában a svéd gárda, a H 65 Höörs a 2. helyen áll a BL-résztvevő Savehof mögött.

A Kárpáti számára jól kezdődött a találkozó, a 7. percben 4-2-re vezettek a vendégek, és még az első játékrész vége felé is 12-11 volt az állás az ungváriak javára. Igaz, már ekkor látszott, hogy a Kárpáti támadásai meglehetősen egyoldalúak, és az esetek többségében a remek napot kifogó Darina Kot fejezi be az akciókat. A félidő végét a hazaiak nagyon megnyomták, és 15-13-as előny birtokában vonulhattak pihenőre.

Fordulás után sem változott sokáig a játék képe, bár a vendéglátók néha megléptek 3-4 góllal, de ennél nagyobb előnyt nem tudtak kiharcolni. Hét perccel a vége előtt 24-20-ra vezettek a hazaiak, de ekkor hatalmas hajrába kezdtek. Gyakorlatilag minden támadásuk végén bevették a Kárpáti kapuját, miközben a vendégek hibát-hibára halmoztak, rengeteg labdát adtak el, és a befejezések is pontatlanok voltak. Így aztán nem csoda, hogy a mérkőzés végét jelző dudaszó pillanatában 30-21-es végeredmény volt olvasható az eredményjelzőn. A H 65 Höörs csapatában több jó teljesítmény is akadt, míg az ungváriak soraiban egyedül a mezőny legeredményesebb játékosaként 12 gólig jutó Darina Kot játéka dícsérhető.

A hazaérkezést követően hétfőn reggel így értékelte lapunknak a találkozót Valerij Vojnalovics vezetőedző. ,,A mérkőzés túlnyomó részében jól helytállt a csapat, bár a házigazdák akarata érvényesült, de egy három-négy gólos hátránnyal a tarsolyunkban még bizakodóan várhattuk volna a visszavágót. Sajnos, a hajrára teljesen szétesett a csapatom játéka, az egész meccsen remekül teljesítő Kotnak nem volt méltó társa, csapatkapitányunk, Cibulenko is félig sérülten vállalta a játékot, és a kapusaink sem hozták az átlagot. Nem magyarázatként említem, de a hazaiak az egész találkozó során agyonvaxolták a labdát, amely ez által nagyon ragadt, és a lányok erre is fogták a sok pontatlan átadást. Sajnos, a 9 gólos hátrány birtokában már nem sok esélyünk maradt a továbbjutásra, de annyit ígérhetek, hogy a hazai visszavágón mindent megpróbálunk a bravúr érdekében.”

A visszavágót november 22-én, szombaton rendezik meg az Ungvárhoz közeli Börvingesen lévő Kárpáti Arénában.

(tamási)