A Dinamo telel az élen

Labdarúgás

2014. december 4., 07:55 , 725. szám

Az első, tavaszról előre hozott forduló több helyszínen is télies körülmények között zajlott az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, így Luckban és Harkivban is piros labdával játszottak a leesett hó miatt.

Az Ungvári Hoverla számára nem kezdődött jól Lembergben a Kárpáti elleni nyugat-ukrajnai derbi, hiszen a védelem egyik oszlopát, Akakpót sérülés miatt már a 4. percben le kellett cserélni. Ezt követően jó egy órán keresztül derekasan tartották magukat a vendégek, bár igazi helyzetek csak Koval kapuja előtt adódtak. A 75. percben aztán a vendéglátók megszerezték a három pont sorsát eldöntő találatot: Kosztevics jó 25 méteres bombája talált utat az ungvári kapuba. A hajrában Vjacseszlav Groznij csapata mindent megpróbált az egyenlítésért, de nem sikerült egalizálni az eredményt.

A nemrég még listavezető Dnyipro az ungváriak elleni legutóbbi hazai botlást követően most ismét 1-1-re végzett a Dnyipro arénában – ezúttal a Metalurg Donyeck ellen –, és már a 3. helyre csúszott vissza. Ily módon véglegessé vált, hogy a Poltavában győztes Dinamo Kijev telel majd a tabella élén.

A 14. forduló eredményei: Kárpáti Lviv–Ungvári Hoverla 1-0, Olimpik Donyeck–Csornomorec Odessza 2-1, Metalurg Zaporizzsja–Sahtar Donyeck 0-4, Voliny Luck–Illicsivec Mariupol 3-1, Metaliszt Harkiv–Zorja Luhanszk 4-2, Vorszkla Poltava–Dinamo Kijev 0-3, Dnyipro–Metalurg Donyeck 1-1.

A tabellát a Dinamo Kijev vezeti 33 ponttal az egyformán 28 pontos Sahtar és Dnyipro előtt.

A 11. Hoverlának és a 12. Metalurg Zaporizzsjának 9-9 pontja van, míg az utolsó két helyen az egyformán 3 pontos Kárpáti és Illicsivec Mariupol osztozik.

Az idén még egy fordulót rendeznek december 5-én. Ekkor a 10. játéknapot pótolják az együttesek, s a Hoverla ismét Lembergbe utazik, ahol most a BL-nyolcaddöntős Sahtar Donyeck lesz az ellenfele.

(felvégi)