Vereséggel zárta az idényt a Hoverla

Labdarúgás

2014. december 11., 06:25 , 726. szám

Az ukrajnai parlamenti választások miatt még októberről elmaradt 10. forduló pótlásával befejeződtek a küzdelmek a Premjer Ligában 2014-ben. Az Ungvári Hoverla vereséggel zárta az évet.

Vjacseszlav Groznij együttese egy hét alatt már másodszor látogatott Lembergben (Lvivbe). A Kárpátitól a hajrában elszenvedett egygólos vereség után most sem lehetett sikerélménye, hiszen a Sahtar Donyeck ellen már fél óra elteltével kétgólos hátrányba került. A 20. percben egy szélről beadott labdára Hladkij érkezett menetrendszerűen, majd a 32. minutumban az ungvári védők ügyetlenkedésének eredményeként a menteni igyekvő Hominról vágódott Koval kapujába a labda.

Fordulás után még felcsillant egy reménysugár, hiszen Mjakusko a 49. percben szépíteni tudott, a hajrában duplázni tudó Hladkij, illetve Fred újabb gólja végleg eldöntötte a 3 pont sorsát.

A listavezető Dinamo Kijev biztosan verte a Metalurg Donyecket, a nemrég még tabella-vezető Dnyipro viszont folytatta sikertelen szériáját, s most a Zorja Luhanszktól szenvedett vereséget.

Eredmények: Sahtar Donyeck–Ungvári Hoverla 4-1, Dinamo Kijev–Metalurg Donyeck 3-0, Olimpik Donyeck–Vorszkla Poltava 1-1, Zorja Luhanszk–Dnyipro 2-1, Illicsivec Mariupol–Metalurg Zaporizzsja 1-2, Voliny Luck–Metaliszt Harkiv 1-2, Csornomorec Odessza–Kárpáti Lviv 0-0.

A Dinamo Kijev 36 ponttal telelhet az élen a 31 pontos Sahtar és 28 ponttal harmadik Dnyipro előtt. Az alsóházban a mindössze 9 pontos Ungvári Hoverla csak a 4 pontos Kárpátit, illetve a 3 ponttal sereghajtó Illicsivecet előzi meg (ne feledjük, hogy a lembergiektől 9 pontot levontak).

A február 28-án induló tavaszi idénynyitón nagyon fontos meccse lesz a Hoverlának, hiszen az éppen előtte álló 12 pontos Metalurg Zaporizzsját látja majd vendégül.

(tamási)