A végére jött össze a győzelem a Hoverlának

2015. február 3., 16:52 , 734. szám

Labdarúgás

A törökországi An­ta­lyában befejezte téli felkészülésének első szakaszát az Ungvári Hoverla labdarúgó-csapata. Vjacseszlav Groznij együttese sorrendben kazah, kínai, lengyel és grúz ellenféllel szemben játszott felkészülési találkozót.

Legutóbbi számunkban már hírt adtunk róla, hogy a kazah Ordabasy Asztanával 1-1-re végzett a kárpátaljai együttes, amelyen az azóta már csehországi próbajátékon lévő Szerhij Ljulka szerezte a Hoverla találatát.
A folytatásban a kínai Guizhou Renhe FC-től 4-2-re kapott ki az ungvári alakulat. Ezen a találkozón Kaverin és Kravcsenko szerezte góljainkat. Ezt követte a lengyel Jagiellonia ellen elszenvedett 1-0 arányú vereség, amelyen az ellenfél a találkozó vége felé szerezte a győztes találatot.
Az utolsó edzőmeccsen aztán összejött az első győzelem is. A grúz Csihurával szemben 2-1-re diadalmaskodott a Hoverla. Az ungvári találatokat Sackih (40.) és Fescsuk (55.) szerezték, utóbbi 11-esből.
Az ukrán Szuperligában 12. helyen álló kárpátaljai együttes február első hetét hazai környezetben tölti, majd – a tervek szerint – 8-tól 22-ig ismét Antalyában folytatódik a felkészülés a 28-án folytatódó bajnoki idényre.
A Hoverlához kapcsolódik a hír, miszerint az együttes játékosa, Szerhij Kuznyecov a napokban Debrecenben járt próbajátékon, ahol azonban nem felelt meg a magyar bajnok igényeinek, így nem igazol a hajdúságiakhoz. A hírek szerint Kuznyecov tovább próbálkozik egy magyar élvonalbeli klubnál, és amennyiben ott sem tartanának igényt a játékára, úgy visszatér a kárpátaljai megyeszékhelyre.

(tamási)