Újjáélesztett hagyomány

Asztalitenisz-verseny Dercenben

2015. február 9., 11:33 , 735. szám

Több éves kihagyás után újra asztalitenisz-bajnokságot szervezett a KMKSZ Derceni Alapszervezete. Fodor Istvántól, az alapszervezet elnökétől megtudtuk, hogy két korosztályban hirdették meg a versenyt. Az ifjúságiban (12-től 17 éves korig) kilencen neveztek be, a felnőttek között pedig tizenketten. A résztvevők között ötven év felettiek is akadtak, akik meglepően jól szerepeltek.

A verseny főbírája Hadar Géza, a Csongori Általános Iskola testnevelő tanára volt, az ő munkáját segítette a rendezvény főszervezője, Fodor István, valamint Domokos Miklós és Horvát András, a Derceni Középiskola testnevelő tanárai.

Az eredményhirdetéskor Fodor István mindenkinek megköszönte a részvételt, és elmondta, hogy a KMKSZ helyi alapszervezete ezentúl minden évben szeretné megszervezni a derceni asztalitenisz-versenyt.

Ezt követően Fodor István és Hadar Géza átadták a két korosztály első három helyezettjének az érmeket és ajándékokat, a győzteseknek a serlegeket is. Az ifjúsági kategóriában Orbán Gyula, a Derceni Középiskola 11. osztályos tanulója végzett az első helyen, aki lapunknak elmondta, hogy a versenyre Domokos Miklós testnevelő tanár készítette fel és nagyon örül annak, hogy győzött, mert erre egyáltalán nem számított, csak két-három éve kezdett pingpongozni. Az ifi korosztályban második helyen Máté Krisztián, harmadikon pedig Horváth Gyula végzett. A felnőttek között a helyi középiskola testnevelő tanára, Horvát András győzött, aki tudósítónknak elmondta: „Egyáltalán nem voltam benne biztos, hogy meg tudom nyerni. De örülök annak, hogy volt egy verseny, amely megmozgatta a mozogni vágyó derceni embereket. Több ilyen kellene.  És természetesen örülök annak is, hogy meg tudtam mutatni a tanítványaimnak azt, hogy Dercenben én vagyok a legjobb pingpongban. A személyes példa által szerintem egy kicsit több hitele van annak, amire testnevelés órákon oktatom, nevelem a gyerekeket.” A felnőttek között második helyen Heé István végzett, harmadik Kopasz József, negyedik Kentes Zoltán lett.

Az ifjúsági korosztályban benevezett egy bátor kislány is, a kilencedik osztályos Lengyel Bernadett, aki a szervezőktől különdíjat kapott mint az egyetlen női versenyző. Bernadett elmondta, hogy nagyon szeret pingpongozni, de mint kiderült, még sokat kell gyakorolnia. Örülne, ha a szervezők legközelebb lányok számára is meghirdetnék a versenyt és több lány is jelentkezne.

Az eredményhirdetést követően Hadar Géza főbíró arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy a Csongori Általános Iskola tanulóival számos sikert ért már el korábban a járási asztalitenisz-versenyeken, de mint fogalmazott: „A Munkácsi járásban minden esetben kiveszik a járási iskolák közötti versenyek programjából azokat a sportágakat, amelyeket több éven keresztül rendszeresen a magyar iskolák tanulói nyernek meg. Ennek esett áldozatul a kézilabda után az asztalitenisz is, amelyet az utóbbi években vagy csongori, vagy derceni tanulók nyertek minden esetben. Köszönetet mondott a KMKSZ-nek, a KMKSZ Derceni Alapszervezetének és Fodor Istvánnak, az alapszervezet elnökének, hogy a jelenlegi helyzetben is támogatják ezt a szép sportot, melyben a derceniek nagyon szép eredményeket értek el a korábbi években.”

A győztesek és helyezettek az érmek mellett serleget, márkás, kiváló minőségű pingpongütőket, asztalitenisz-kellékeket és okleveleket vehettek át.

A versenyt a KMKSZ támogatta.

dózsa