Kárpátaljai is átvehette a Richter Gedeon díját

2012. október 19., 10:00 , 614. szám
A díjazottak (balról jobbra): Sipos Judit, Halusz Magdolna, Horváth József, dr. Kiss Szilvia, Nagy Mária

Halusz Magdolna személyében kárpátaljai is van idén a Richter Gedeon által a Magyar Kémiaoktatásért-díjjal kitüntetett tanárok között.

Ha az ember jól végzi a munkáját, bármilyen szakmája is legyen, nagyon nagyot alkothat – mondta Pellioniszné Paróczai Margit, a Richter emberi erőforrás igazgatója a 14. Magyar Kémiaoktatásért-díjátadón. Hozzátette: Richter Gedeon felismerte, hogyan lehet Magyarország és a világ számára nagyot alkotni. Ezt a felfogást szeretné a gyógyszergyártó az elismeréssel napjainkban is továbbvinni, „hogy ebben az országban legyenek olyan tehetségek, akik talán ugyanarra az útra lépnek, mint Richter Gedeon”.

A hagyományoknak megfelelően a gyógyszergyártó idén is öt kémiatanárt jutalmazott kiemelkedő szakmai munkásságukért, elhivatottságukért, a tehetséges diákok felkarolásáért. A díjazottak: Nagy Mária (Kodály Zoltán Gimnázium, Pécs), Sipos Judit (Vegyipari Szakközépiskola, Debrecen), Horváth József (Kiss Bálint Református Általános Iskola, Szentes), dr. Kiss Szilvia (Szabó Gyula Alapiskola, Dunaszerdahely, Szlovákia) és Halusz Magdolna (Munkácsi Szent István Katolikus Líceum, Ukrajna).

A Richter kiemelten támogatta, hogy határon túli, de magyar nyelven tanító tanárokat jutalmazzanak – árulta el a Heti Válasz kérdésére Löw Miklós, a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratórium elnöke. Idén két határon túli díjazott is van (és Horváth József tanár is határon túl, a horvátországi Vörösmarton született), amit Löw Miklós úgy értékelt, hogy ez egy speciális helyzet. Mint mondta: Kárpátaljáról és Szlovákiából régóta nem érkezett pályázat; Szlovéniából és Horvátországból pedig még sohasem kaptak ajánlást.

(hetivalasz.hu/szcs)