Pásztor Istvánnal tárgyalt Orbán Viktor

2015. május 20., 09:51 , 749. szám

Folytatta konzultációsorozatát Orbán Viktor miniszterelnök és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a vajdasági magyar közösség fejlesztéséről gazdasági, kulturális, szociális téren múlt pénteken az Országházban – tájékoztatta a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

Havasi Bertalan közölte, szakértői szinten május végéig lezajlanak az egyeztetések a lehetőségekről, gazdasági területen például a vajdasági magyar vállalkozások piacra jutási lehetőségeinek javításáról.

A megbeszélésen szó esett egy vajdasági termőföldalap létrehozásáról is, amely a vajdasági magyar gazdákat lesz hivatott segíteni.

A szociális területen egy peremvárosi és tanyagondnoki rendszer kialakítását tervezik – ismertette Havasi Bertalan. Hozzátette: Pásztor István rövid időn belül előterjesztést tesz Orbán Viktornak a vajdasági sportélet fejlesztésének irányairól. A cél az, hogy a tradicionális vajdasági magyar sportágak nagyobb támogatáshoz jussanak, és ezáltal minél több fiatal kapcsolódjon be aktívan az ottani sportéletbe – fejtette ki a sajtófőnök.

(MTI/hirado.hu/Kárpátalja)