Borult a papírforma a megyei bajnokságban

Labdarúgás

2015. július 1., 08:39 , 755. szám

A megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság vasárnap lejátszott 9. fordulójában több váratlan eredmény is született, így a játéknap után kissé átalakult a bajnoki tabella élmezőnye.

Az első négy helyen álló együttes közül csupán az ily módon az élre ugró munkácsiak tudtak nyerni, míg Nagybégány otthonában, az Ungvári FC és Déda idegenben szenvedett vereséget. A forduló előtt listavezető nagybégányiak hazai környezetben látták vendégül a címvédőként csupán a középmezőnyben helyet foglaló FC Polenát. Az ifjúsági csapatok mérkőzésén szoros hazai győzelem született, a nagyok találkozóját viszont a vendégek nyerték. Nem kis meglepetésre a sokáig hibátlan és listavezető Ungvári FC Huszton kapott újabb fricskát, így a hazai környezetben Dédát legyőző Munkácsi Sportiskola csapata a tabella élére ugrott.

Eredmények (zárójelben az ifjúsági csapatok eredményei): Nagybégány–FC Polena 0-1 (1-0), Szerednye–Dolhai Borzsava 5-0 (1-0), Nagyszőlős–Beregszászi FC 4-2 (3-3), Huszti Obolony–Ungvári FC 1-0 (0-0), Munkácsi FC–Déda 3-0 (4-2), Ilosvai Buzsora–Técső 1-1 (2-0).

Két fordulóval a bajnokság félideje előtt Munkács állt az élre 20 ponttal, második Nagybégány 19, harmadik Ungvár 18 ponttal. Az ifjúsági csapatoknál Szerednyének és Munkácsnak egyformán 19 pontja van az élen.

(tamási)