A Dnyipro után a Vorszklától is pontot rabolt a Hoverla

Labdarúgás

2015. július 29., 09:06 , 759. szám

Az Európa-ligában induló Dnyipro elleni bravúros döntetlent követően az ugyancsak nemzetközi kuparésztvevő Vorszkla Poltavával szemben is pontot szerzett a bajnokságban az Ungvári Hoverla.

A Premier Liga 2. fordulójában Vjacseszlav Groznij együttese szombaton hazai környezetben látta vendégül a poltavai alakulatot. Az első játékrészben domináló vendégek a 21. percben szereztek vezetést, amikor Kovpak közelről vette be az ungvári kaput védő Rugyko hálóját.

A helyzetek alapján a vendég zöld-fehérek akár többgólos előnnyel is pihenőre vonulhattak volna, de a lehetőségeik rendre kimaradtak.

Fordulás után magára talált a Hoverla, és már Bohus kapuja előtt is adódtak lehetőségek. Az egyik ilyen próbálkozás végén egy lecsorgó labdára a 74. percben Dmitro Hlebasz érkezett jókor, és közelről kiegyenlített. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, maradt az 1-1-es döntetlen. A teljesen újjáalakított ungvári együttes ugyan még két forduló után is nyeretlen, de az mindenképpen bravúrnak számít, hogy két Európa-ligás gárdával szemben is sikerült megőrizni a veretlenséget.

A folytatásban ismét egy nemzetközi kuparésztvevő, a Sahtar Donyeck következik. A Bajnokok Ligája selejtezőjében a török Fenerbahce ellen készülő donyeckiek augusztus 1-jén látják vendégül a Hoverlát a 3. fordulóban.

Az ukrán élvonal 2. fordulójának eredménysora: Ungvári Hoverla–Vorszkla Poltava 1-1, Voliny Luck–Sahtar Donyeck 1-4, Kárpáti Lviv–Sztal Dnyiprodzerzsinszk 1-0, Dinamo Kijev–Olimpik Donyeck 2-0, Zorja Luhanszk–Metaliszt Harkiv 0-0, Dnyipro–Csornomorec Odessza 4-2, PFK Olekszandrija–Metalurh Zaporizzsja 1-0.

Két fordulót követően már csak a Sahtar Donyeck és Dinamo Kijev áll pontveszteség nélkül. Az Ungvári Hoverla 2 pontjával a 9. helyet foglalja el a 14 fős mezőnyben.

(tamási)