Továbbjutott a Hoverla

Labdarúgás

2012. szeptember 28., 10:00 , 611. szám

Az Ukrán Kupában a legjobb 16 közé jutott az Ungvári Hoverla, miután a másodosztályú Heliosz Harkiv vendégeként 1-0-s győzelmet aratott vasárnap.

Olekszandr Szevidov, az ungváriak mestere legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát, bár a kapuban ezúttal nem az utóbbi hetekben kezdő Babenko vagy a korábbi portás, Nagy állt, hanem a fiatal Jaskov. Jó egy órán keresztül nem látszott az osztálykülönbség a két csapat között az amúgy kevés helyzetet hozó mérkőzésen. Negyedórával a vége előtt még mindig gól nélküli döntetlen állt az eredményjelzőn, ám nem sokkal később, a 78. minutumban a görög Balafasz megszerezte a vendégek számára a győztes találatot.

A forduló slágermeccsén a címvédő Sahtar Donyeck ezúttal sem kegyelmezett a Dinamo Kijevnek és 4-1-es sikerrel jutott tovább. A kupaforduló másik olyan találkozóján, amelyen két élvonalbeli klub találkozott, a Csornomorec Odessza 2-0-ra verte a hét végén bajnoki meccs keretében Ungvárra látogató Metalurg Donyecket.

Nem kis meglepetésre a harmadosztályú Avangard Kramatorszk a Zorja Luhanszkot, az ugyancsak harmadik vonalban szereplő Ukragrokrom Holovkivka a Metalurg Zaporizzsját búcsúztatta büntetőkkel. A másodosztályú FK Szevasztopol a Krivbászt győzte le 2-1-re.

Összességében a legjobb 16 közé 11 élvonalbeli klub mellett két másodosztályú és három harmadosztályú együttes jutott.

(tamási)