Porosenko kilenc járás élére nevezett ki adminisztrációvezetőt

2015. augusztus 12., 11:51 , 761. szám

Petro Porosenko ukrán elnök Kárpátalja megye kilenc járási állami adminisztrációjának élére nevezett ki új vezetőt augusztus 10-én – jelentette a mukachevo.net.

A hivatalos honlapján közzétett rendeletek értelmében az államfő a Beregszászi Járási Állami Adminisztráció élére Petruska Istvánt nevezte ki. Az Ungvári járásban Anatolij Szinisin, a nagybereznaiban Vaszil Szimocska, a nagyszőlősiben Mihajlo Ruszanyuk, a volóciban Valentina Rohova, a perecsenyiben Viktor Olefir, a rahóiban Pavlo Baszaraba, a szolyvaiban Olekszandr Gyidovics, a técsőiben Vaszil Demjancsuk került a közigazgatás élére.

A Zakarpattya Online emlékeztet, hogy Hennagyij Moszkal kormányzó az előterjesztése nyomán megejtett kinevezéseket kommentálva azt írta a megyei állami adminisztráció portálján, a szükséges szakmai készségeken túl három kritériumot fogalmazott meg a jelöltekkel szemben: nem lehetett közük az SZDPU(o)-hoz a tisztátalan munkácsi választásokkal, az Egységes Centrumhoz és a Régiók Pártjához. Ugyanakkor, mutat rá az ungvári portál, a Nagyszőlősi járás élére kinevezett Mihajlo Ruszanyuk a Janukovics-rezsim idején, 2011-től a 2014-es politikai fordulatig a járási állami adminisztráció vezetőjének első helyetteseként tevékenykedett; a Rahói járás élére állított Pavlo Baszaraba jelenleg a Régiók Pártjának képviselője a Rahó Járási Tanácsban; a szolyvai járási állami közigazgatási hivatal vezetésével megbízott Olekszandr Gyidovics pedig az SZDPU (o) kormányzása idején, 2001 és 2005 között, vagyis egészen a narancsos forradalomig irányította a járást.

(mukachevo.net/zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)