A második játékrészben bedarálta a Dnyipro a Hoverlát

Labdarúgás

2015. november 11., 08:40 , 774. szám

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a 14. fordulót rendezték a hétvégén. Az Ungvári Hoverla a Dnyipro vendégeként lépett pályára.

Már az első játékrészben rengeteg dolga akadt az ungváriak kapuját védő Rugyko kapusnak, de ekkor még meg tudta őrizni hálóját a góltól. Fordulás után aztán hamar vezetést szerzett a hazai csapat: Matheus lövése Luhtanovon változtatott irányt, így az ungvári portásnak esélye sem volt a hárításra. Tíz percre rá a Dnyipro házi gólkirálya, a már 11 találatnál tartó Szeleznyov megszerezte a második gólt, ami végérvényesen eldöntötte a három pont sorsát.

Az élen álló két csapat közül a Dinamo Kijev biztosan verte a Sztalt, a Sahtar Donyeck olekszandrijai vendégjátéka viszont nemcsak az izgalmas mérkőzés és sok gól miatt marad emlékezetes. A meccs vége felé az egyik hazai szurkoló  beszaladt a pályára, és nemes egyszerűséggel ,,bemutatott” a vendégek kapuját védő Kanibolockijnak. A kapus sem maradt adós, és többször meglökte az őt provokáló ,,drukkert”, akit végül az időközben megérkező biztonságiak vezettek ki a játéktéren kívülre.

Az öt gólt, két piros és kilenc sárga lapot hozó mérkőzést végül a listavezető nyerte meg 3-2-re.

Az alsóházban helyet foglaló együttesek közül csak a Metaliszt szerzett pontot, így a 10 pontos Hoverla megőrizte 11. helyét a tabellán.

Eredmények: Dnyipro – Ungvári Hoverla 2-0, FK Olekszandrija – Sahtar Donyeck 2-3, Csornomorec Odessza – Olimpik Donyeck 0-2, Zorja Luhanszk – Metalurh Zaporizzsja 4-1, Kárpáti Lviv – Metaliszt Harkiv 1-1, Voliny Luck – Vorszkla Poltava 2-1, Dinamo Kijev – Sztal Dnyiprodzerzsinszk 2-0.

A tabellát az egyformán 34 pontos Sahtar és Dinamo vezeti a 27 ponttal második Dnyipro előtt.

Az ungváriaknak a no­vember 21-én sorra kerülő 15. fordulóban sem lehetnek vérmes reményei a pontszerzésre, ugyanis ezen a napon az élbolyhoz tartozó Vorszkla Poltava otthonába látogatnak.

(felvégi)