Helytörténeti tankönyvek magyar diákoknak

2012. augusztus 17., 10:00 , 605. szám

Helytörténeti tankönyvek készülnek a romániai Szatmár megye magyar diákjainak. Választható tantárgyként 2013 őszétől nyílhat lehetőség a helytörténet oktatására a gazdag történelmi múltú területen.

A 2011-es, megújított román tanügyi törvény értelmében a 2012/2013-as tanévtől megnőtt a választható tantárgyak óraszáma. Ezért javasolta Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár megyei önkormányzat alelnöke, hogy a Szatmár megyei magyar tanintézményekben a megye történelmét is oktassák, és készüljön tankönyv az általános iskolásoknak és a középiskolásoknak.

A segédtankönyvek nyomdakész anyagát a szerkesztő tanárok már április végén leadták, most zajlik a tankönyv összeállítása, és keresik a lehetőséget a nyomtatás finanszírozására. Az ehhez szükséges összeget valószínűleg pályázat útján teremtik majd elő – írja a szatmar.ro hírportál.

A megye történelmét és földrajzát bemutató történelmi segédkönyvek anyagát szatmári pedagógusok gyűjtötték össze, hogy a magyar diákok jobban megismerjék megyéjük híres szülötteit és történelmi eseményeit.

(MTI/Kárpátalja)