Kárpátaljára került a Székelyföldért Kupa

2015. december 2., 14:36 , 777. szám

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI), valamint társszervezői, a Székelyföldért Társaság és a Diósdi Nonprofit Sportközpont Kárpát-haza Labdarúgótorna, valamint VI. Székelyföldért Teremlabdarúgó-torna néven kispályás nemzetközi focitornát szervezett Kárpát-medencei magyar csapatok számára.

A Pest megyei Diósdon november 28–29-én lebonyolított labdarúgótornákon az Autonómia Kupáért ringbe szállt a KMKSZ csapata Kárpátalja néven, valamint a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola csapata Beregszászi Rákóczi néven, továbbá Nagybégány csapata. Az idősebb korosztály számára meghirdetett Székelyföldért Kupáért a Beregvidék öregfiúk csapata szállt versenybe.

A rendezvényt Szász Jenő, az NSKI elnöke nyitotta meg, majd a résztvevők Vikidál Gyulával közösen énekelték nemzeti himnuszunkat. A találkozókat a Diósdi Sportközpont műfüves pályáin bonyolították le. A Székelyföldért Kupáért harcoló tizenhat Kárpát-medencei csapat közül a Beregvidék nyert. Az Autonómia Kupáért küzdő 24 csapat között a kárpátaljai együttesek közül a legjobb eredményt a KMKSZ Kárpátalja csapata érte el, amely elődöntőt is játszott, de végül a negyedik helyen végezett.

Az Autonómia Kupát végül Szeged-Újváros csapata nyerte el. A torna legjobb kapusának Zán Krisztiánt, a Kárpátalja együttes kapusát választották, a Fair play-díjat a nagybégányi csapat kapta, amelyben Orosz Tibor kimagasló színvonalú játékot nyújtott.

bzs