Tedd szebbé egy család karácsonyát!

2015. december 2., 14:45 , 777. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ungvári Középszintű Szervezete és annak elnöke, Balogh Lívia kezdeményezésére jótékonysági akció került meghirdetésre az Ungvári járásban, amely során egy ungvári járási rászoruló családot támogathatnak segítőkész falubelijeik.

A Fogadj örökbe egy családot karácsonyra elnevezést viselő akciót a középszintű szervezet 31 alapszervezeténél hirdették meg, vagyis mindegyik olyan ungvári járási településen, amelyben van helyi képviselete a kulturális szövetségnek. A kezdeményezés célja, hogy emberközelibbé tegye a rászoruló családok karácsonyát, ugyanakkor rávilágítson arra, hogy nemcsak külső segítségre kell várnunk, hanem lehetőségeinkhez mérten mi magunk is tehetünk valamit embertársainkért. Olyan családok jelentkezését várják, akik vállalják, hogy valamilyen módon szebbé teszik egy másik család vagy éppen egy, az ünnepeket egyedül töltő személy karácsonyát. A segítség módja nem kötött: megnyilvánulhat az egy karácsonyfa megvásárlása, a család számára elkészített ünnepi vacsora, de akár egy tálca sütemény vagy valamilyen ajándék formájában is.

Jelentkezni december 20-ig lehet a KMKSZ helyi alapszervezeteinek elnökeinél. Aki szeretne segíteni, az maga is jelezheti, melyik családot támogatná, de az alapszervezet is javasolhat számára olyat, aki igazán rászorul a segítségre.

Espán M.