Premier Liga: Kijevben sem sikerült a pontszerzés a Hoverlának

Labdarúgás

2012. augusztus 3., 10:00 , 603. szám

Az eredeti papírformának megfelelően, a 3. fordulót követően sem szerzett még pontot az ukrán Premier Ligában az Ungvári Hoverla-Zakarpattya. A legjobbak közé idén visszatérő újonc-alakulat a legutóbbi játéknapon igen közel volt ugyan a pontszerzéshez, de a véghajrában alulmaradt a Dinamo Kijev vendégeként.

Pedig jól kezdődött a vendégek számára a fővárosi kiruccanás, ugyanis a 20. percben Odonkor jobb oldali beadását követően Koszirin megszerezte a vezetést. Ez a gól volt egyébként az ungváriak 100. találata az elitmezőnyben (mindehhez 149 meccset kellett várni), a veterán Koszirin ugyanakkor a 99. gólját szerezte az ukrán élvonalban.

Tíz percig örülhettek a vendégek a vezetésnek, mivel fél óra után Huszev fejjel egyenlített. Ezt követően főleg a Dinamo volt veszélyesebb, de a Zaki előtt is adódtak lehetőségek. Sajnos, a véghajrában összeroppant az ungvári csapat: a kijeviek első két mérkőzésén is győztes gólt szerző Ideye előbb a 86. percben, majd a ráadáspercekben is betalált, kialakítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

Összességében a vendégek derekasan helyt álltak, és nem sok hiányzott az első pont megszerzéséhez.

A forduló meglepetése Harkivban született, ahol a hazai Metaliszt csak az utolsó percekben mentett pontot az újonc Metalurg Zaporizzsja ellen. A bajnok Sahtar nehezen, az ugyancsak hibátlan Dnyipro könnyebben nyert.

Eredmények: Dinamo Kijev–Ungvári Hoverla-Zakarpattya 3-1, Illicsivec Mariupol–Tavrija Szimferopol 0-1, Vorszkla Poltav–Kárpáti Lviv 3-1, Metaliszt Harkiv–Metalurg Zaporizzsja 1-1, Csornomorec Odessza–Voliny Luck 0-2, Sahtar Donyeck–Krivbász 1-0, Dnyipro–Metalurg Donyeck 2-0, Zorja Luhanszk–Arszenal Kijev 1-3.

Három fordulót követően a Sahtar és Dinamo mellett már csak a Dnyipro hibátlan. Az alsóházban két együttes szerepel pont nélkül: a Hoverla és a Metalurg Donyeck.

A hét végén rendezendő 4. fordulóban az ungváriak hazai környezetben – még nem tudni, hogy Lvivben vagy Ungváron – pontszerzési reményekkel látják vendégül a Zorja Luhanszkot.

(tamási)