Kettős győzelemmel jutott tovább a Kárpáti

Kézilabda

2016. január 20., 08:41 , 784. szám

Ahogyan az várható volt, az Ungvári Kárpáti női kézilabda-csapata számára nem jelentett különösebb gondot a portugál Colegio de Gaia kiejtése a Challenge-kupából. Az ukrán bajnokság ezüstérmese magabiztosan, kettős győzelemmel jutott tovább az idegenbeli találkozókon.

Pedig az első összecsapás első fele nem egészen úgy alakult, mint ahogy azt Borisz Petrovszkij vezetőedző tervezte, hiszen a hosszú utazást követő fáradtsággal a lábaikban, lányaink egy kissé bátortalanul mozogtak a meglehetősen kevés néző miatt amolyan családias hangulatban kezdődő találkozón.

Az első félidőt követően 8-7 volt az ungváriak előnye, sőt, a felbátorodott vendéglátók a második játékrész elején 10-10-re kiegyenlítettek. Mindez kellően felmérgesítette lányainkat, akik percek alatt állva hagyták az ellenfelet, és szűk negyedórával a meccs vége előtt már tízzel mentek a hazaiakkal szemben. Ez a különbség a végéig már nem nagyon változott, végeredményben 23-14-re nyert a Kárpáti. Darina Kot nyolcszor, Lebegyeva hétszer volt eredményes. Dicséret illeti Irina Jablonszka kapuvédőt, illetve a nemzetközi porondon most először szóhoz jutó, és mellesleg hetest is védő Voronykót is.

A második találkozón már az elején elhúzott a Kárpáti, és a vége ismét kilencgólos siker, 30-21-es vendéggyőzelem lett. A másnapi visszavágón is Kot volt a Kárpáti legeredményesebb játékosa, aki végül 11 találatig jutott, de az ugyancsak jól teljesítő Lebegyeva és Mihovics mellett elismeréssel lehet szólni az újoncokról, Kahanecről, és Melekszeceváról, akik három, illetve egy góllal terhelték meg az ellenfél kapuját. Összesítésben így az Ungvári Kárpáti 53-35-re bizonyult jobbnak portugál vetélytársánál.

A két mérkőzést értékelő Borisz Petrovszkij vezetőedző elmondta, hogy mindössze 11 játékossal vágtak neki a hosszú útnak, hiszen a már korábban sérült Kilcs, és Voronova mellé csatlakozott Jana Hotra is, akit közvetlenül az elutazás előtt kellett kórházba szállítani ételmérgezés miatt. A nehézségek ellenére a szakvezető elégedett volt csapata teljesítményével, és hozzáállásával, annak pedig külön örült, hogy a húzóemberek mellett az újoncok is kivették a részüket a biztos továbbjutásból.

(tamási)