Elvesztette bajnoki veretlenségét a Kárpáti

Kézilabda

2016. február 17., 08:15 , 788. szám

Az országos élvonalbeli női kézilabda-bajnokságban a tabellát négy ponttal vezető Ungvári Kárpáti bebiztosíthatta volna elsőségét, ha mindkét hazai találkozóját megnyeri a címvédő Halicsanka Lviv ellen. Ám a kettős rangadón csak félsikernek örülhettünk, így megmaradt a különbség a két csapat között.

A Kilcs és Voronova nélkül felálló házigazdák idei első hazai találkozójukra mindössze 12 játékost neveztek, míg az ellenfél trénere 16 játékos közül válogathatott. Az első játékrészben többnyire a vendégek vezettek, ám a Kárpáti végül 26-25-re megnyerte a találkozót.

A másnapi visszavágón csak az első játékrészben alakult ki szoros csata, a szünetben 11-11 volt az állás. A második játékrészben a hazaiak sokat hibáztak, amit a Halicsanka könyörtelenül kihasznált. Így alakult ki végül a 25-20 arányú vendégsiker, ami azt jelenti, hogy a Kárpáti ebben a bajnokságban elszenvedte első vereségét.

Az egy győzelem és egy vereség azt jelenti, hogy a bajnoki tabellán az Ungvári Kárpáti megőrizte 8 pontnyi előnyét a Halicsankával szemben: az ungváriaknak 20 mérkőzést követően 38 pontjuk van, míg a Halicsanka 18 mérkőzés után 30 pontos.

(tamási)