Az év praxisa a Kárpát-medencében

2016. február 17., 08:53 , 788. szám

Még tart „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat! Ugye Önnek is van egy története?

Hatodik alkalommal indult útjára, ezúttal az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szervezésében Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat. Az elmúlt pályázati években öt esztendő alatt 100 hazai és határon túli remek háziorvos és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését és vehetett részt a nemes versengésben. A mozgalommá terebélyesedett pályázat a laikus közönség, a betegek hálájára és köszönetére épül, ugyanakkor várjuk a kórházak, önkormányzatok, polgármesterek, idősotthonok, plébániák, civil- és szakmai szervezetek ajánlásait is.

Tavaly több mint 200 pályázó javasolta háziorvosát a pályázat weboldalán, a www.azevpraxisa.hu olvasói pedig 174 467 szavazatot adtak le kedvenceikre. A Google analízise alapján kiderült, hogy a határon túli beküldők között legtöbb az erdélyi ajánló, de találunk vajdaságit és ukrajnait is.

Az ajánlásokat az alábbi linken lehet beküldeni: http://www.azevpraxisa.hu/ajanl

Az ajánlások beküldésének határideje: 2016. március 20. 24:00 h.

Idén is ugyanúgy, mint tavaly, a hazai háziorvosok mellett a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé. Akár Magyarországon, akár a Felvidéken, akár Erdélyben, de bárhol, bármely magyarlakta területen él, küldje el nekünk saját történetét! Szakítson öt-tíz percet arra, hogy meglepi háziorvosát egy pályázattal, és talán éppen ő nyeri meg az idei nemes versengést!

A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvos, társelnök: dr. Balogh Sándor, az ÁNTSZ főosztályvezetője. A zsűri tagjai: Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános, dr. Lenkefi Ida, az Egis belkereskedelmi igazgatója, Paor Lilla, a Hatoscsatorna főszerkesztője, dr. Süveges Szilvia, a tavalyi pályázat hazai nyertese, valamint négy professzor: dr. Bedros J. Róbert, a Szent Imre Oktató Kórház főigazgatója, dr. Farsang Csaba, a Magyar Hypertonia Társaság örökös tiszteletbeli elnöke, dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója és dr. Kiss Róbert, a Magyar Kardiológiai Társaság elnöke. A bírálóbizottság tagjai a beérkezett ajánlások közül kiválasztják a 10 legjobb hazai, és a 10 legjobb határon túli orvost, a végeredményt pedig az internetes portál szavazói döntik el.

Ha szeretne többet megtudni Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázatról, kérjük, olvassa részletesen weboldalunkat, www.azevpraxisa.hu, bármilyen kérdés vagy észrevétel esetén pedig keressen bennünket a http://www.azevpraxisa.hu/kapcsolat/uzen:admin linken.

Nagy tisztelettel és szeretettel kérjük, jelölje települése háziorvosát és a vele együtt dolgozó nővért Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjaira, ha elismerésre méltónak találja munkájukat! Bízunk abban, hogy hírül viszik munkatársaik, barátaik körében a pályázat létezését, és segítenek nekünk, a szervezőknek abban, hogy 2016-ban is köszönthessük a legjobb praxisokat határon innen és határon túl!