Együttműködési megállapodást kötött Kárpátalja és Borsod-Abaúj-Zemplén megye

2016. március 2., 09:36 , 790. szám

A 2016–2017-es évekre szóló megállapodást a két régió közötti együttműködés fejlesztéséről Miskolcon írták alá ünnepélyes keretek között február 26-án – jelentette a Kárpátaljai Megyei Tanács sajtószolgálata.

A kárpátaljai megyei önkormányzat küldöttségének Magyarország északkeleti megyéjébe tett kétnapos látogatása során szóba került többek között a turisztikai és a gazdasági együttműködés, illetve az összefogás lehetősége a környezetvédelem, valamint a vízgazdálkodás aktuális kérdéseinek megoldásában.

Magyar részről a kétoldalú tárgyalásokon részt vett Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és helyettese, Bánné dr. Gál Boglárka, illetve megjelentek a Fidesz–KDNP, az MSZP és a Jobbik megyei önkormányzati frakcióinak vezetői. A kárpátaljai küldöttség tagjai voltak Mihajlo Rivisz, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke, Barta József, a megyei önkormányzat első elnökhelyettese, Péter Csaba megyei tanácsi képviselő, a határon átnyúló kapcsolatokkal, turizmussal és a rekreációs ágazat fejlesztésével foglalkozó állandó bizottság elnöke, valamint Jevcsák Judit, a Tisza Európai Területi Társulás igazgatóhelyettese.

(zakarpat-rada.gov.ua/szcs)