Terrorcselekménynek minősítették a Herszon megyei robbantást

2016. április 16., 10:33 , 797. szám

A Herszon megyei Novoalekszijivka községben pénteken felrobbant egy személygépkocsi, amelyben hat kilogramm trotilt helyeztek el – közölte az UNIAN.

A hírügynökség a TSZN összeállítására hivatkozva azt írja, hogy a jármű még előző éjszaka jelent meg a faluban, mintegy 12 órán át állt az utcán, s valamivel dél után robbant fel.

A szemtanúk elmondása szerint minden megrázkódott a detonációtól. A robbanás erejére jellemző, hogy az autó darabjait ötvenméteres körzetben szórta szét.

Az esetnek egy halálos áldozata volt: egy kerékpáros, aki éppen az autó mellett hajtott el. Néhányan megsebesültek a szétszóródó szilánkoktól, mások a robbanás lángjától szenvedtek égési sérüléseket. A sérülteket a járási kórházba szállították.

A robbanás a falu központjában történt. A bűnüldöző szervek szerint a járművet szándékosan hagyták forgalmas helyen: a közelben található a vasútállomás és több kávézó is.

A helyi lakosok elmondása szerint a robbanás akkor történt, amikor a gyerekeknek hazafelé kellett volna tartaniuk az iskolából. Szerencsére az alsósokat aznap korábban hazaengedték, a felsősöket viszont néhány perccel tovább benntartották, így sikerült elkerülni a még súlyosabb tragédiát.

A bűnüldöző szervek terrorcselekménynek minősítették az esetet. A megyei adminisztráció egyik tisztviselője szerint a Krím határa közelében elkövetett merénylet célja az lehetett, hogy félelmet keltsen az emberekben.

(unian.ua/Kárpátalja)