Veres Péter Alkotó- és Tehetséggondozó Tábor

2016. május 18., 10:03 , 801. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány szervezésében az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával 2015 novemberében is meghirdetésre került a Veres Péter Alkotó- és Tehetséggondozó Tábor.

Az alkotóműhely időpontja: 2016. június 24–25–26. A tábor helyszíne a Nagyberegi Református Líceum. A tábor olyan tehetséges 12–16 éves iskolásoknak ad lehetőséget képességeik fejlesztésére és új technikák megismerésére, akik tanulmányaik során érdeklődést mutatnak a művészetek iránt, képességüket az órák keretein kívül is szeretnék megmérettetni kortársaikkal és szeretnének gyakorlatot szerezni grafikai, szobrászati és festészeti technikákból.

A táborban a meghirdetett korosztályon kívül a kárpátaljai magyar iskolák rajztanárai is részt vehetnek egy 3 napos nyári gyakorlati továbbképzésen párhuzamosan a gyerekek számára szervezett tehetséggondozó táborral.

A 3 napon 3 szaktanár irányítása mellett folynának a foglalkozások a gyerekek részére: 1. szobrászat, 2. festészet, 3. grafika szakterületen.

Korosztályonkénti bontásban történnek majd a gyakorlati foglalkozások 12–14 éves korig és 14–16 éves korig, továbbá a harmadik csoportot alkotják a rajztanárok és a kísérőtanárok. A gyakorlati foglalkozásokon kívül elméleti előadásokat is hallgatnak majd a résztvevők a tanult technikák művészettörténeti kontextusba helyezéséről és különböző alkotói hozzáállások bemutatásáról, melyeket közösen hallgat meg minden résztvevő.

A tábor zárásakor a 3 nap alatt készített munkák kerülnek versenyeztetésre a korosztályok és szakcsoportok kategóriáiban. Egy diák csak két szakcsoportban vehet részt, neki kell eldöntenie, melyik munka áll hozzá közelebb, melyik technikát szerette meg jobban a 3 nap alatt.

Az Alkotótáborba minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A jelentkezők oktatása kárpátaljai képzőművészek közreműködésével valósul meg.

Az Alkotótábor ideje alatt előadások lesznek a résztvevők számára főleg a helyi, kárpátaljai képzőművészetet illetően, illetve a napok nagy részét az alkotói tevékenység fogja jellemezni.

Jelentkezni jelentkezési lap kitöltésével lehet meg­hosszabbított határidőig: 2016. június 10-ig, ami megtehető az alábbi elérhetőségek egyikén:

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány

Beregszász, Kossuth tér 6. 90202

tel.: +380314124343 (149 mellék),

fax: +380314123462,

agora@kmf.uz.ua, www.genius-ja.uz.ua.