Gyereknap Bereg­rá­koson

Olvasói levél

2016. július 5., 16:31 , 808. szám

Beregrákoson július 3-án megrendezésre került a 3. gyermeknap a helyi iskola udvarán.

A program megnyitóján Tóth Margit, a KMKSZ Beregrákosi Alapszervezetének elnöke, a Munkácsi Járási Tanács képviselője köszöntötte a gyermekeket, a szülőket, nagyszülőket és a vendégeket: rendezvényünket megtisztelték jelenlétükkel Gulácsy Géza, a KMKSZ alelnöke, a megyei tanács képviselője, az 1. számú óvoda vezetőnője, valamint a Beregrákosi Művészeti Iskola tanárai.

A gyereknapot Gulácsy Géza nyitotta meg, majd következtek a tartalmas, színvonalas műsorok, melyeken felléptek az 1. számú óvoda gyerkőcei, a Be­reg­rákosi Általános Iskola tanulói, a Vadrózsák néptáncegyüttes, valamint a Be­reg­rá­kosi Művészeti Iskola tanárai. A tanárok magyar népdalokat adtak elő citera és más hangszerek kíséretében.

A fellépések után kezdetét vette a játék, móka és kacagás. Lehetett kézimunkázni a Balázs házaspár segítségével, lufit fújni és tekergetni, színes marcipánból csodaszép dolgokat készíteni. Volt vattacukor is. Előkerült a már jól ismert színes ejtőernyő is, és a legkisebbek kipróbálhatták azt is, milyen ügyes halászok.

Aki megszomjazott, megéhezett, hot-dogot kapott, különféle gyümölcsökből készült kompótot, ásványvizet ihatott.

Köszönjük az anyagi tá­mo­gatást a KMKSZ-nek, a Balázs házaspárnak, Hu­szony­ka Anna és Kuzma Erzsébet vállalkozóknak, valamint az iskola tanári karának.

Doktor Katalin